O.-L.-Vrouw Hemelvaart Herdersem

Fietsen op maandag
Tot eind augustus gaan we de sportieve toer op. We vertrekken stipt om 19.30 uur aan het Parochiaal Centrum, Grote Baan 214 voor een fietstocht. Het inschrijvingsgeld is 4 euro, te betalen bij de eerste deelname. Bij regen gaat  de fietstocht niet door. Stel je fiets in orde (remmen, lichten, bandenspanning, indien mogelijk: fluovestje, batterij opgeladen ??).
Meer info: Yvonne De Wit, tel. 053/77.62.17

SOS Kinderkwaaltjes
Maandag 4 juni 2018 om 19.30 uur in het Parochiaal Centrum.
In samenwerking met de Gezinsbond Herdersem en CM nodigden wij Mevr. Christine Willems uit om ons enkele nuttige tips en tricks bij kinderkwaaltjes te geven.
Kinderen hebben een extra gave om hun (groot)ouder te slim af te zijn. Een buil, een schaafwond, een wespensteek: hoe pakken we dat zo efficiënt mogelijk aan? Wat doen we bij neusbloeding? Je kind heeft een giftige bes gegeten, wat doe je? Hoe verzacht je de jeuk na een beet van een mug, een daas, mier of vlo?
Iedereen is van harte welkom. Inkom: 3 euro. Inschrijven is niet noodzakelijk maar gewenst ofwel bij een KVLV-bestuurslid of via mail naar gezinsbond.herdersem@gmail.com.

Culinaire daguitstap
Op woensdag 27 juni 2018 trekken we erop uit naar Halle, Sint- Pieters-Leeuw en Vlezenbeek.
Opstapplaatsen: Kerk Herdersem om 8.00 uur stipt, 2de opstapplaats: Grote Kapel Boskant
We beginnen onze culinaire ontdekkingsreis in het Streekproductencentrum in Halle waar ons een ontbijt wordt aangeboden. Met een degustatie van kaas en wijn en nog wat lekkers ontdekken en genieten we van de plaatselijke lekkernijen en ontvangen we nog een klein geschenkje. In een sfeervol restaurant wacht ons daarna een driegangenmenu. Na de lunch is er nog ruim de tijd om de aanpalende rozentuin Coloma te bezoeken. In de namiddag zetten we onze culinaire reis verder in de brouwerij Lindemans waar men ons met veel plezier zal inwijden in het brouwen van fruitbieren en oude geuze. Uiteraard mogen we ook proeven. We sluiten deze mooie dag af in het domein van het kasteel van Gaasbeek. Hier kunnen we eventueel nog een hapje eten of de tuinen van het kasteel vrij bezoeken.
KVLV-leden betalen 58 euro, niet leden: 64 euro.  In de prijs is inbegrepen: autocarreis, ontbijt, bezoek aan het Streekproductencentrum en degustatie, middagmaal, bezoek aan de rozentuin in Coloma, bezoek aan de brouwerij Lindemans en degustatie, fooi chauffeur. Terugreis vanuit Gaasbeek  rond 19 uur.
Graag inschrijven bij een KVLV-bestuurslid vóór dinsdag 19 juni 2018.